Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szíriuszi történet

2010.11.10

A Szíriuszról származunk?

Valójában sokféle kultúrából származhatunk. És minden bizonnyal ennek jó része Szíriuszi. A következőt találtam kutatásaim során. Egy Afrikai nép az úgynevezett dogonok legendáiban, melyet szájról szájra hagyományoznak szerint mi az emberiség Szíriusz lakóinak leszármazottjai vagyunk.

Amit a dogonok a Szíriuszról tudnak

Az első Ogo volt, aki idefelé jövet hajótörést szenvedett, és Afrika azon táján ért földet, ahol akkoriban a mai dogon nép ősei éltek. Nem sokkal később követte őt Nommo, aki már kifejezetten erre a bolygóra indult. A mondák hosszasan mesélik az utazást, leírják a hatalmas űrhajót, és amikor Nommo megérkezik a Földre akkor találkozunk a porban hagyott rézszandálra hasonlító lábnyommal.

A Szíriusz A és BMivel – hitük szerint – őseik a Szíriuszról érkeztek, a dogonoknak elég pontos ismereteik vannak a csillagról. Tudják, hogy van egy kisebb, szabad szemmel láthatatlan társa, és hogy közös tömegközéppont körül mozognak, az sem titok előttük, hogy ötven évente kerüli meg a Szíriusz B az A jelű társát, ráadásul a két csillag pályáját minden alkalommal ellipszisnek ábrázolják. Elmagyarázták a két kutatónak, hogy a Szíriusz B valami nagyon kicsi dolog, és hogy egy kis darabkáját sok ember együtt sem tudná megemelni. Ennek a csillagnak a létéről az 1820-as években beszélt először Friedrich W. Bessel csillagász, aki a Szíriusz A pályaingadozásai alapján tételezte fel egy láthatatlan, nagy tömegű test jelenlétét a rendszerben, de csak 1861-ben pillantotta meg Alvan Clark optikus, amikor egy új távcsövet próbált ki. A csillag tömegét az első világháború előtt sikerült megállapítani spektrumanalízissel, a kapott eredmény szerint az égitest sűrűsége 37 kg/cm3, vagyis egy kis darabkája tényleg nagyon súlyosnak bizonyulna. Ez volt az első fehér törpe, amiről tudomást szerzett a tudomány.

A dogon vallás említést tesz egy harmadik csillagról is, ezt nevezzük – a változatosság kedvéért – Szíriusz C-nek. A tudomány máig nem foglalt állást sem léte, sem nemléte mellett, bár egyes csillagászok szerint a Szíriusz B pályájában kimutatható ingadozások feltételezik egy harmadik objektum jelenlétét.

A következő írásban szintén szó van Szíriuszról és a fent említett dogonokról .

Szenenmut sír egyik rajza—Amon-Ré azaz Isten személyét jelöli, a mindenek feletti uralom hármas tollkoronájával, amely a fény szimbóluma és a zászlóval ékesített Szíriusz csillaggal, mint a csillagvilág első, vezető vezércsillagának megjelölésével. A kiemelt státust a zászló jelképezi, amely, egyben az isteni civilizáció kezdeti idejére”, történetére a Szíriusz korszakra is utal, amely 70 millió év előtti időtávlatot foglal magában. (Kérem a T. olvasót, hogy idézze vissza, az azték Naptár-kő történetéből azt az eseményt, ahol képi hivatkozás mellett jelölésre került az a tény;--hogy világegyetemi lények a dinoszauruszok kipusztulása idején, tehát, mintegy 65-66 millió év távlatában szálltak le a első alkalommal a földre. ) Időközben a csillagászat részéről ismertté vált, hogy a 8-9 fényévre lévő Szíriusz—a tavaszi égbolt legfényesebb csillaga—valamikor-- kettős, relatíve közeli iker- csillagként létezett, amelynek az un. Szíriusz-B „kisebbik” tagja, a távoli idők mélyén—50-60 millió év távlatában—Szupernova, robbanásban megsemmisült, elpusztítva maga körül-fényévnyi távolságban—a körülötte és körülöttük kialakult bolygókat, sajnálatosan azt a bolygót is, amelyen kialakult Isten civilizációja. Az említett csillagfelrobbanás idejére, Isten civilizációja már több millió éves űrutazási gyakorlattal rendelkezett. Az említett összefüggés eredményeként, a Szíriusz-B felrobbanása előtti időben, amelynek megtapasztalható előjelei voltak a Szíriusz térségében kialakult civilizáció—folyamatosan—áthelyezte létezésének lehetőségét a „közeli” csillagvilágok azon bolygóira, amelyek alkalmasak voltak az élet megőrzésére és fenntartására. Az említettek révén jutott el a szíriuszi civilizáció a relatíve közeli Kis Kutya, az Orion csillagvilág, illetve a mi naprendszerünk térségébe. Az istenek történetében, az említettek alapján vált meghatározóvá a Szíriusz-korszak és ezen összefüggés révén került zászlóval kiemelt vezető csillaggá—a Szíriusz.Az itt elmondott—Szenenmut által jelölt történet—366 sziklarajz formájában szintén szerepel a Máli köztársaság területén élő Dogon népcsoport mitológiájának hagyatékában is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.