Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Napi gondolatok!

2013.05.30

Az ember tragédiáját éljük most is . Emberek akik kívül keresik nyomorúságos életük okát. Azt találtam , nincs más ellenség (ha van ilyen) csak magunk. Régebben magam is elhárítottam a felelősséget . Újjal mutogattam ,hogy te vagy te esetleg valami láthatatlan hatalom netalán egy kormány az én ellenségem. De mostanra be kellett látnom ez csak tükrözi a belső világom rendezetlen érzelmeit.
Úgy találtam nagyon sok hibás elv és nézet szerint élünk , amelyeket generációk hosszú során át görgettünk magunk előtt, mint ganajtúró bogár azt a kis ganaj golyót . Ezek a hibás gondolatok vezettek el minket oda,ahol most tartunk. Itt kellett elkezdenem!
Mindig is tudtam, nincs most megvalósított példakép . Nincs aki megmutathatná miként kell tiszta érzelmekkel élni. Láttam és látok vak vezető vakokat . Olyat viszont csak a gyermekek közt aki őszintén ki tudta mondani "szeretlek". Így nyert értelmet számomra egy kicsiny mondatocska - "Engedjétek hozzám a gyermekeket !"
Néhány napja olvastam egy 12 éves kislány kéz iratát a netten. Egy tiszta reménység aki észrevette az állatok érzelmeit. Példásan írja le miként tévednek azok akik azt gondolják nincs az állatvilágban érzelem.
Elkezdtem átértékelni és szelektálni bizonyos nem kívánatos elveket. Nem egyezik az én elvem azzal, hogy ez a világ úgy jó ahogy van. És nem természetes az sem,hogy egyszer fent vagyunk és egyszer lent. Mert az igazi természetünk az mindig fent van. Az alaptermészetünk a jóság . Ez minden ember természete, csak közben korcsosult világunk. Amit mi fejlődésnek vélünk az valójában egy elkorcsosult világ.Kezdetben olyanok voltunk mint a gyermekek!